Cat tine un implant dentar?

Cit tine un implant?

Decizia de a inlocui un dinte lipsa prin inserarea unui implant poate fi luata de orice persoana clinic sanatoasa , fara boli cronice boli autoimune, cancer, hiv, osteoporoza .
Dental Implant ModelO decizie mai delicata sau o contradictie relativa (dar nu absoluta!!) o regasim in cazul pacientilor cu diabet si a persoanelor virstnice ( peste 80 ani) .Dar acest lucru nu inseamna ca toti subiectii diabetici sau peste 80 de ani nu sint candidati pt protezarea pe implante. O serie de factori influenteaza decizia medicului implantolog :istoricul bolii , stadiul bolii , tratamentul , nivelul glicemiei , iar in cazul virstnicilor starea de sanatate, tonusul si mobilitatea generala.

Si cit o sa tina un implant??

Este o inrebare frecvent auzita de noi de la pacienti. In zilele noastre tehnicile avansate ne ofera implante perfecte din punct de vedere al biocompatibilitatii si designului. Inserarea este usoara , sub anestezie locala, procedeu chirurgical similar ca durata si discomfort cu o extractie obisnuita.
Speranta de viata a aunui implant corect inserat si corect protezat (proportia celor doua etape de tratament din pct de vedere al importantei fiind de 50% pt fiecare etapa) poate depasi 15-20 ani in zilele noastre.

Foarte important insa este factorul igiena locala. Odata ce ti- ai inserat un implant fa bine si cumpara- ti un dus bucal ( de ex Waterpick WP 100) cu care vei putea sa- ti igienizezi corect nu numai implantul in sine dar si restul lucrarilor dentare sau dintii restanti.

Ritmul de resorbtie al osului in jurul unui implant protezat este de 0,1-0.2 mm pe an iar lungimea medie a unui implant este de 11-14 mm. Aceasta valoare poate creste insa rapid daca implantul nu e igienizat corect sau este incorect protezat.

Acestea fiind zise daca implantologul face casa buna cu proteticianul sau mai bine daca totul este efectuat de acelasi medic sansele de reusita sint maxime , iar tratamentul prin implant este o optiune excelenta care iti protejeaza dintii vecini si iti intretine osul in care implantul este inserat.