Ce sunt implanturile dentare si cat rezista in timp?

implant-dentar

implant-dentar

Un implant dentar este folosit pentru a sprijini unul sau mai multi dinti falsi. Este un surub din titan care poate inlocui radacina unui dinte atunci cand aceasta este extras  sau are indicatie de extractie .Se va comporta in viitor la fel ca o radacina, surubul fiind plasat chiar  in osul maxilarului.

Ce durata de viata au implanturile si cat sunt de sigure?

Implanturile sunt un tratament sigur, fara riscuri . Este adevarat ca implanturile, la fel ca dintii naturali, vor rezista atat timp cat ai grija de dantura ta. Grija pentru implanturi si vizitele regulate la dentist, vor decide durata de viata a “noilor tai dinti”.

Daca nu ai grija de implanturi, ele se vor comporta la fel ca dintii naturali vor acumula tartru care va duce ulterior la inflamatia gingivala . Problemele netratate ale implanturilor pot duce la infectii gingivale, sangerare, durere si disconfort general. Lucruri care pot aparea si la dintii naturali.

In cazul in care implanturile sunt bine ingrijite, iar osul in care sunt introduse  este puternic si sanatos, cu siguranta ele vor rezista  multi ani. Cu toate acestea, la fel ca la orice implant chirurgical, nu exista garantie pe viata , dar studiile se fac pe cazuri clinice de 10 15 si 25 ani!!!Cu procente de peste 90 % !!!

Implanturile pot fi folosite oricand pentru a inlocui dintii lipsa?

Acest lucru depinde de starea osului din maxilar. Medicul dentist va face un set de analize  speciale pentru a afla cantitatea si calitatea  de osului existent . In cazul in care nu este de de o inaltime , grosime si densiyaye corespunzatoare ,  este posibil sa se apeleze la grefa osoasa inainte de implant, o operatie simpla si cu rate foarte mari de succes .

Cat de dureroase sunt implanturile dentare?

Plasarea unui implant este adesea mai usoara decat scoaterea unei masele sau a unui dinte, si se face de obicei cu ajutorul unui anestezic local simplu. Nu vei simti nici o durere in timpul procedurii si de obicei nici ulterior interventiei datorita biocompatibilitatii titanului inserat. Zona taiata va avea citeva fire de sutura care vor tb protejate cateva zile .

Medicul dentist iti poate da un sedativ daca esti foarte stresat inainte de interventia propriuzisa  sau daca procedura este una mai complicata care cuprinde mai multe zone din gura in acelasi timp . Anestezicele generale sunt rareori folosite pentru implanturi.

Ce se intampla in continuare?

Dupa ce implanturile au fost plasate, osul maxilarului trebuie sa creasca pe ele si sa le „lipesca „ exact ca in cazul vindecarii unei fracturi . Acest lucru, de obicei, dureaza cateva luni, minim 2 3 luni –maxim 8 pt un os foarte moale . Uneori, implanturile pot fi suficient de stabile atunci cand sunt plasate, iar dintii falsi pot fi montati mai devreme.

Ce se intampla in cazul in care implantul nu fuzioneaza cu osul?

Acest lucru se intampla foarte rar, in mod special la diabetici si marii fumatori.Daca implantul se slabeste in timpul perioadei de vindecare, sau imediat dupa, este usor de indepartat si maxilarul se va vindeca in mod normal ca in urma unei extractii normale .Odata ce maxilarul s-a vindecat, un alt implant poate fi plasat acolo.

Aveti nevoie de un implant dentar? va puteti programa la nr. de telefon 0723.326.370. Consultatia este gratuita.