Ce sunt protezele dentare si la ce folosesc?

Protezele dentare sunt foarte importante pentur persoanele care au dinti lipsa. Sub denumirea de “dinti falsi” inlocuiesc dintii persoanelor care au ramas fara toti dintii sau care au partial lipsuri. Un avantaj suprem este ca “dintii falsi” si anume, protezele propriuzise, inlocuiesc dintii naturai cu mare succes si diferenta este de la foarte mica spre deloc.

Proteza dentara se poate fixa pe placa de metal sau pe placa de plastic. Lipsa dintilor, face ca pacientul sa sufere modificarea dintilor deja ramasi in gura si de aceea este foarte important sa inlocuim gaurile cu proteze dentare. Se stie deja ca din cauza dintilor lipsa, dintii alaturati se deplaseaza si atunci incep sa apara probleme la mestecatul mancarii, si bineinteles si la sanatatea corpului pentru ca daca mancarea nu este bine mestecata, apar probleme la stomac.

Radacinile dintilor sunt precum radacinile copacilor, daca acestea lipsesc, densitatea osoasa de la nivelul maxilarului scade. In cazul in care se pierd 1-2 dinti, atunci este indicat sa folositi un implant dentar.

Protezele sunt de doua feluri: proteze dentare totale si proteze dentare partiale

Protezele dentare partiale

De asemenea, aceste proteze se impart si ele in doua categorii:

  • Proteza dentara fixa: Sub denumirea de “punte dentara” se fixeaza permanent cu un ciment special dentar. Arata natural cu toate ca este putin mai costisitoare.
  • Proteza mobila: aceasta proteza se fixeaza cu ajutorul unei cleme care se prinde de dintii invecinati. Proteza mobila are un avantaj mare, acela ca poate fi scoasa si curatata periodic.

Protezele dentare totale

Acest tip de proteza este unul permanent, se aplica la o luna de la ultima extractie a pacientului care acum nu mai are nici un dinte in gura si urmeaza sa puna o proteza completa sau totala. Aceste proteze sunt de doua feluri:

  • Proteza conventionala: aceasta se aplica dupa ce pacientul are absolut toti dintii extrasi din gura si vindecarea gingiilor este 100% vindecata.
  • Proteza imediata: aceasta proteza se aplica imediat dupa ce extractiile dintilor si maselelor a avut loc. Avantajul pacientului in proteza imediata este ca acesta nu sta fara dinti o perioada indelungata.

Daca vreti sa beneficiati de proteze de calitate, va rugam sa ne sunati la: 0723.326.370 pentru a stabili o programare la o consultatie gratuita. Multa sanatate.