Cum prevenim o respiratie urat mirositoare?

respiratie urat mirositoareBune practici de igiena orala – Periaza de cel putin doua ori pe zi cu o periuta de dinti si o pasta de dinti, recomandata de medicul dentist. Foloseste ata dentara zilnic pentru a elimina depunerile alimentare intre dinti si sub linia gingiei.inlocuiti periuta de dinti o data la 2-3 luni. Daca purtati proteze sau aparate mobile, curatati-le cu rigurozitate si inainte sa le puneti inapoi in gura.

Vedeti-va medicul dentist regulat – faceti control si detartraj de cel putin doua ori pe an. Daca aveti sau ati avut o boala periodontala, medicul dentist va recomanda mai multe vizite.

Incetati sa fumati / sau sa mestecati tutun – Intrebati-va medicului stomatolog ce va recomanda pentru a ajuta la stoparea obiceiului.

Beti apa in mod frecvent – Apa va ajuta sa va pastrati gura umeda si spala bacteriile.

Folositi apa de gura – Unele dintre produse doar ofera o solutie temporara pentru a masca mirosul neplacut. intrebati-va medicului stomatolog despre apa de gura antiseptica, care nu numai ca diminueaza respiratia rea, dar omoara si germenii care cauzeaza problema. in cele mai multe cazuri, medicul dentist poate trata cauza respiratiei urat mirositoare. Daca s-a stabilit ca gura este sanatoasa, dar respiratia proasta inca persista, dentistul va poate trimite la medicul dumneavoastra pentru a determina cauza de miros si a va indica un plan de tratament adecvat .